سفارش تبلیغ
صبا ویژن

حقانیت شیعه

اجتماعی

بهار 90 - حقانیت شیعه

سیدمرتضی ناصری کرهرودی
حقانیت شیعه اجتماعی
شهر پمپی که نمایشی از انحطاط و سقوط اخلاقی امپراطوری روم بود به سر انجامی همانند قوم لوط دچار گردید. این شهر نیز به وسیله انفجارهای آتشفشانی کوه «وزوو» نابود شد آتشفشان وزوو سمبل کشور ایتالیا و قبل از آن نشانه شهر ناپل است. کوه آتشفشانی وزوو اگرچه طی دو هزار سال گذشته آرام بوده است اما نام آن را کوه اخطار گذارده اند. چنین نامی به دلیل فجایع و حوادثی بوده است که در تاریخ از این کوه به ثبت رسیده است. فاجعه ای که برای «سدوم و عمورا» روی داد شباهت زیادی به حوادث تخریب گر شهر پمپی داشته است. در سمت راست وزوو شهر ناپل و سمت شرق آن شهر پمپی قرار دارد. مذاب وخاکستر ناشی از فوران آتشفشانی که دو هزار سال پیش روی داد حیات را از این شهر برچید. حادثه آنقدر ناگهانی روی داد که همه چیز در شهر به همان حالت که در اثنای زندگی روزمره بود دست نخورده ماند و امروز دقیقا به همان گونه که دو هزار سال پیش بودند باقی است. گویی زمان منجمد شده است.



اینکه شهر پمپی از صفحه زمین با چنین بلایی محو شد، بی هدف و اتفاقی نبوده است. اسناد تاریخی نشان می‌دهد که این مرکز هرزگی و فساد به آنچنان فحشایی محشور بود که حتی فاحشه خانه‌ها هم چنین شهرتی نداشته‌اند. مردان به شکل کاملا عریان بر در فاحشه خانه‌ها می‌ایستادند.
 



شهر پمپی در روز 19 اوت سال 79 میلادی در پی فعالیت آتشفشانی کوه وزوو که 28 ساعت ادامه داشت به زیر 6 متر کوهی از مواد مذاب و خاکستر آتشفشامذاب کوه وزوو به آنی تمامی شهر را از نقشه منطقه جاروب کرد. جالب ترین جنبه این حادثه آن است که هیچ کس نتوانسته است در مقابل فوران آتشفشان وحشتناک وزوو بگریزد. یک خانواده در حال صرف غذا در یک لحظه تبدیل به سنگ شده اند. زوجهای بسیاری پیدا شدند که در حین انجام اعمال شنیع بوده‌اند. صورت برخی از اجساد انسانهای سنگ شده که از داخل زمین کشف شده اند همچنان سالم و صحیح باقی مانده است صورت آنها حالت گیج و منگ دارد

مجهول ترین جنبه این حادثه در اینجاست که چگونه هزاران انسان بی آنکه چیزی بشنوند و یا ببینند منتظر می‌مانند تا مرگ آنها را دریابد. این بعد حادثه نشان می‌دهد که نابودی و محو شهر پمپی دقیقا مشابه همان حوادث ویرانگری است که در قرآن به آنها اشاره شده، زیرا قرآن زمانی که این حوادث را بازگو می‌کند به «نابودی ناگهانی» اشاره دارد. به عنوان مثال در سوره (یس) چنین توصیفی است : همه سکنه شهر به یک لحظه هلاک شدند. این وضعیت در آیه 29این سوره چنین می‌آید : « (بلکه) فقط یک صیحه آسمانی بود، ناگهان همگی خاموش شدند!» ؛ آیه 31 سوره قمر وقتی تخریب و نابودی قوم ثمود را بازگو می کند مجدادا به نابودی آنی اشاره می‌کند «ما فقط یک صیحه [صاعقه عظیم‏] بر آنها فرستادیم و بدنبال آن همگی بصورت گیاه خشکی درآمدند».

وَإِن مَّن قَرْیَةٍ إِلاَّ نَحْنُ مُهْلِکُوهَا قَبْلَ یَوْمِ الْقِیَامَةِ أَوْ مُعَذِّبُوهَا عَذَابًا شَدِیدًا کَانَ ذَلِک فِی الْکِتَابِ مَسْطُورًا

سوره الإسراء ـ آیه 58

و هیچ شهری نیست مگر اینکه ما آن را [در صورت نافرمانی] پیش از روز رستاخیز به هلاکت می ‏رسانیم یا آن را سخت عذاب می ‏کنیم این [عقوبت] در کتاب [الهی] به قلم رفته است.    

شهر پمپی که نمایشی از انحطاط و سقوط اخلاقی امپراطوری روم بود به سر انجامی همانند قوم لوط دچار گردید.

إِنَّا مُنزِلُونَ عَلَی أَهْلِ هَذِهِ الْقَرْیَةِ رِجْزًا مِّنَ السَّمَاءِ بِمَا کَانُوا یَفْسُقُونَ

سوره العنکبوت _ آیه 34

ما بر مردم این شهر به [سزای] فسقی که می ‏کردند عذابی از آسمان فرو خواهیم فرستاد. 



مرگ مردم پمپی در یک لحظه رخ داد، همان گونه که در آیات بالا نقل شد. فاجعه هرچه بود،همه چیز به همان حالت اولیه و بدون تغییر باقیمانده است. در سال 1991نیمی از این شهر از زیر خاکستر بیرون کشیده شد ولی هنوز هم دو پنجم این شهر سوخته در زیر زمین است. هر ساله جمعیت زیادی از موزه طبیعی پمپی دیدن می‌کنند و این شهر به یکی از جاذبه‌های گردشگری ایتالیا تبدیل شده است اما متاسفانه جایی از دیده عبرت در این نگاه‌ها یافت نمی‌شود
.


 

دانلود هفت کتاب جدید از دکتر علی شریعتی 

برای دانلود کتاب ابوذر کلیک کنید.

برای دنلود کتاب توحید و شرک کلیک کنید.

برای دانلود کتاب بسیار زیبای خودسازی انقلابی کلیک کنید.

برای دانلود کتاب فلسفه ی تاریخ کلیک کنید.

برای دانلود کتاب انسان و اسلام کلیک کنید.

برای دانلود کتاب با مخاطب های آشنا کلیک بکنید.




تاریخ : شنبه 90/2/17 | 11:38 عصر | نویسنده : سیدمرتضی ناصری کرهرودی | نظرات ()
قرآن کریم حقیقت ، در مورد لایه ها ی  ( طبقات ) آسمان در آیه ی شریفه زیر و دیگر آیات قرآن بیان گردیده است :

 

بسم الله الرحمن الرحیم

اوست کسی که همه چیز در زمین  را برای شما خلق کرد و سپس به آفرینش آسمانها پرداخت و آن را در هفت لایه ترتیب داد. او به همه چیز دانا است .

کلام الله مجید – سوره ی بقره

آیه ی شریفه 29

   واژه ی آسمان که در جای جای قرآن مجید آمده است ، اشاره به آسمان بالای زمین دارد و وقتی خوب دقت میکنیم میبینیم از 7 لایه ( اتمسفر ) تشکیل شده است . این حقیقت امروزه کشف شده است که آسمان 7 لایه دارد .آنها عبارت اند از :

خداوند در سوره ی فصلت میفرماید : او به هر آسمان دستوری داد .

همانطور که می دانید هر کدام از این آسمانها خاصیت مخصوص به خود را دارند که در کتب زمین شناسی به آن اشاره شده است.

مثلا

تروپوسفر- 0- 17/7 کیلومتر، دما با افزایش ارتفاع کم می‌شود. استراتوسفر- 17/7 -50 کیلومتر، دما با افزایش ارتفاع زیاد می‌شود. مزوسفر- 50 – 85/80 کیلومتر، دما با افزایش ارتفاع کم می‌شود. ترموسفر- 85/80 - +640 کیلومتر دما با افزایش ارتفاع زیاد می‌شود. اگزوسفر مرزهای بین این مناطق تروپوپوز، استراتوپوز و مزوپوز نامگذاری شده‌اند.

یونوسفر – منطقه‌ای که شامل یونها می‌شود: تقریباً مزوسفر و ترموسفر تا حدود 550 کیلومتر. اگزوسفر- بالای یونوسفر، جایی که جو به طرف فضا رقیق می‌شود. لایه اوزون- یا اوزونوسفر، حدود 10-50 کیلومتری جایی که اوزون استراتوسفری یافت می‌شود. باید توجه داشت در داخل این منطقه اوزون از نظر حجم یک عنصر فرعی است. مگنتوسفر- این منطقه جایی است که میدان مغناطیسی زمین با بادهای خورشیدی مقابله می‌کند. این لایه برای ده‌ها هزار کیلومتر در فاصله زیادی از خورشید ادامه دارد. کمربندهای تشعشعی وان آلن- مناطقی هستند که ذرات از طرف خورشید متراکم می‌شوند. فرضیه جو زمین تاریخچه زمین تنها مطالب بسیار اندکی قبل از یک بیلیون سال پیش می‌داند، ولی پیرو یک رشته حوادث محتمل ارائه می‌شود. این نظریه از یک منطقه فعال پژوهشی به جا مانده‌است




تاریخ : شنبه 90/2/17 | 11:38 عصر | نویسنده : سیدمرتضی ناصری کرهرودی | نظرات ()

تاریخ : شنبه 90/2/17 | 11:38 عصر | نویسنده : سیدمرتضی ناصری کرهرودی | نظرات ()
بنام خداوند آفریننده ی عشق و زیبایی

همانگونه که می دانیم قران مجید اصلی ترین معجزه خاتم الانبیا و بزرگترین معجزه انبیا برای مردم می باشد.مرور زمان و اشراف بشر به لحاظ علمی بر برخی از رازهای خلقت طی سالیان مختلف رازها و ابعاد مختلف اعجاز قران را بری بشر روشن کرده است.به گونه ای که بخش زیادی از ناشناخته ها و اسرار طبیعت که طی قرون اخیر به مدد پیشرفت علم و تکنولوژی برای انسان روشن و کشف شده است 14 قرن قبل در قران مجید به آن اشاره و راز و اسرار عجایب خلقت گیاهان، جانوران، کوهها، آب ها و اقیانوس ها، سیارگان و ستارگان و فضا برای بشر بیان شده است. به همین دلیل است که همواره به بشر گفته شده است که در زمین گردش کنند و بر آنچه در آن خلق شده است بنگرند و بیندیشند.دراین مطلب به بررسی بخش هایی از اعجاز قران در طبیعت شامل ترجمه آیات قران در باره هر پدیده طبیعی به همراه توضیحات علم و یافته های علمی بشر در آن رابطه پرداخته می شود.
باران
سوره نور آیه43 : آیا ندیدی که خداوند ابرهایی را به آرامی می راند، سپس میان آنها پیوند می دهد، و بعد آن را متراکم می سازد؟! در این حال، دانه های باران را می بینی که از لابه لای آن خارج می شود; و از آسمان -از کوه هایی که در آن است (ابرهایی که همچون کوه ها انباشته شده اند)- دانه های تگرگ نازل می کند، و هر کس را بخواهد بوسیله آن زیان می رساند، و از هر کس بخواهد این زیان را برطرف می کند; نزدیک است درخشندگی برق آن (ابرها) چشمها را ببرد! دانشمندان با مطالعه بر روی ابرها به این نتیجه رسیدند که چگونگی بارش باران از ابرها دارای سیستم و مرا حل خاصی می باشد .هواشناسان در مورد تشکیل ابر کومولونیمبوس مطالعه کرده اند تا نحوه تولید و ایجاد باران، تگرگ، برق (نور) را بیابند.یافته ها نشان می دهد که کومولونیمبوس طی مراحل زیر باران ایجاد می کند. 
1-  ابتدا ابرها با نیروی باد به حرکت در می آیند، قطعه های پراکنده و کوچک که کومولوس نام دارند با نیروی باد به یکدیگر فشرده شده و در یک منطقه تجمع می یابند و ابرهای کومولونیموس را می سازند. 
2-  اتصال: ابرهای کوچکتر به یکدیگر متصل و ابرهای بزرگتر را تشکیل می دهند. 
3-  تراکم و انبوه شدن: وقتی ابرهای کوچکتر به هم می پیوندند و ابرهای بزرگتر را می سازند در ابرهای بزرگ حرکت و رشد عمودی به سمت بالا صورت گرفته که این پدیده در مرکز ابرها بیشتر از لبه ها و کناره های آن رخ می دهد و بعد از این رشد رو به بالا موجب کشیده شدن توده ابر به بالا و رسیدن به ناحیه سردتر اتمسفر (جو) که محل تشکیل قطره های آب و تگرگ است می شود.و قطره های آب و تگرگ، بزرگتر و سنگین تر شده و حرکت رو به بالای آنها متوقف می شود و به صورت قطره های باران و تگرگ فرود می آیند به هم پیوستن تکه های کوچک و تشکیل ابرهای بزرگ می باشد.و شروع بارندگی می باشد.   در مورد برف ها نیزهمه ابرها ذرات آب یا کریستال  یخ را با خود حمل می کنند، اما این ذرات بسیار کوچکتر از آن هستند که به زمین ببارند .اگر ارتفاع ابرها بیشتر شود، هوای سردتر، باعث فشرده تر شدن بخارآب می شود، و  این ممکن است برای شکل دادن باران، تگرگ یا برف مناسب باشد.


تناسب باران
سوره زخرف آیه 11 :همان کسی که از آسمان آبی فرستاد بمقدار معین، و بوسیله آن سرزمین مرده را حیات بخشیدیم; همین گونه (در قیامت از قبرها) شما را خارج می سازند! (11  ) 
 بر اساس تحقیقاتی که دانشمندان بر روی تناسب قطرات باران انجام دادند به این نتیجه رسیدند که مقدار قطراتی که از زمین بخار می شودن در حدود 16 میلیون تن می باشد و به همین میزانآب ازآسمان فرود میآید.
باد
سوره حجر آیه22 : ما بادها را برای بارور ساختن (ابرها و گیاهان) فرستادیم; و از آسمان آبی نازل کردیم، و شما را با آن سیراب ساختیم; در حالی که شما توانایی حفظ و نگهداری آن را نداشتید! (22  )
   بادها با وزش خود روی اقیانوسها باعث حرکت قطرات اب و بعد از مدتی به وجود امدن موج می شوند. سپس این موجها سب پخش شدن ذرات اب در هوا می شوند و باد  آنها را به سمت بالا انتقال می دهد که از اولین مراحل بارش باران می باشد.یکی دیگر از وظایف بادها انجام عمل لقاح می باشد. 
آبها و اقیانوس ها
دیوار مانع میان دو دریا


سوره نمل آیه61 : یا کسی که زمین را مستقر و آرام قرار داد، و میان آن نهرهایی روان ساخت، و برای آن کوه های ثابت و پابرجا ایجاد کرد، و میان دو دریا مانعی قرار داد (تا با هم مخلوط نشوند; با این حال) آیا معبودی با خداست؟! نه، بلکه بیشتر آنان نمی دانند (و جاهلند)! (61  ) 
 موجهای بزرگ و جریانهای قوی در دریا مدیترانه و اقیانوس اطلس وجود دارد .مدیترانه از طریق جبل الطارق وارد اتلانتیس می شود.میان این دو در اعماق چند صد متری دیوار وجود دارد.در طرفین این مانع هر یی از دریاها دما و شوری و غلظت و شرایط زیستی خاص خود را دارد.مثلا آب دریای مدیترانه در مقایسه با اقیانوس اطلس: گرم، شور، و کم غلظت تر است.وقتی آب دریای مدیترانه از بالای دیوار میان خود و اقیانوس اطلس، با گرما و شوری و غلظت کم و خصوصیات ویژه خود چند صد متر به اعماق می رود.آب دریای مدیترانه در آن عمق تعادل و توازان ایجاد می کند.و از بالا برمی گردد.این دو دریا در همین مرز با هم قاطی میشوند و فراتر از مرز خود نمی روند.که این امر به خاطر تغییر غلظت کشش سطحی از قاطی شده اند جلوگیری می کند. 
قرمز شدن آبها
سوره اعراف آیه 133 :سپس (بلاها را پشت سر هم بر آنها نازل کردیم:) طوفان و ملخ و آفت گیاهی و قورباغه ها و خون را -که نشانه هایی از هم جدا بودند- بر آنها فرستادیم; (ولی باز بیدار نشدند، و) تکبر ورزیدند، و جمعیت گنهکاری بودند! (133  )
   موجودات بسیار کوچک میکروسکوپی به نام دانیوفلاژله (به معنای تاژکاران خوفناک) وجود دارند که این موجودات گاهی به سرعت تولید مثل نموده و در اثر ازدیاد جمعیت، مناطق وسیعی از سطح دریا را می پوشانند; در این حالت آب را به رنگ قرمز در می آورند.به این پدیده اصطلاحا "Rebtibe"  گفته می شود  .  این موجودات از ردهFlagellate     یاMasigophora    هستند که دارای دیواره ثابت و دارای یک چند رشته طویل هستند که قابل تغییر شکل است و برای حرکت مورد استفاده قرار می گیرد  .  علت قرمز بودن آب این است که این نوع از تاژکداران علاوه بر پیگمان سبز، دارای پیگمان های سرخ هستند و به این جهت رنگ آب را مانند خون می سازند بنابراین، این پیگمان ها در قرمز کردن آب موثر هستند.به همین دلیل به آنها گروهPylrohopyta   ( گیاه دارای بدنه رنگی) می گویند.حقیقت این است که درباره عامل مرگ ماهی ها هنگام پدیدار شدن کشنده های قرمز که تاکنون مشخص شده است، وجود سه عامل قطعی به نظر می رسد :
1-  سم حاصله از این تاژکداران. 
2 - مسدود شدن مجاری تنفسی یا برانش (آبشش) ماهی به وسیله این موجودات و ایجاد خفقان. 
3-  کمبود شدید اکسیژن آب به علت مصرف آن در مرحله پوسیدگی آنها. 
مهمترین عامل  "Rebtibe" ( قرمز شدن آب) می تواند عامل طوفان باشد.طوفان و ایجاد موج های طوفانی، خود خسارات سنگین وارد کرده و باعث کشته شدن تعداد زیادی از مردم می شود.از طرف دیگر طوفان با ایجاد و حمل مواد به داخل آب از یک طرف و از طرف دیگر جریاناتLougmri    باعث به هم ریختگی زون سطحی می شود و باعث فراونی یک دفعه وdloom    داینوفلاژله ها می شود. 
کوهها


سوره انبیا آیه31 : و در زمین، کوه های ثابت و پابرجایی قرار دادیم، مبادا آنها را بلرزاند! و در آن، دره ها و راه هایی قرار دادیم تا هدایت شوند! (31  )  
دانشمندان به این نتیجه رسیده ان که ریشه کوهها برروی سطح زمین نمی باشد بلکه در زیر زمین می باشد مثلا کوه اورست ارتفاع قله ان در حدود 9 کیلومتر از زمین می باشد و ریشه ان طولی در حدود 125 کیلومتر دارد.کوهها بر اثر حرکت و تصادم تکه های بزرگ پوسته زمین به وجود می ایند .و قتی دو لایه با هم برخورد می کنند لایه قوی تر در زیر ان یکی قرار می گیرد و از لایه بالای کوه ئشکل می گیرد.
زلزله و خروج مواد مذاب
سوره زلزله آیه 1و2: هنگامی که زمین شدیدا به لرزه درآید، (1) و زمین بارهای سنگینش را خارج سازد! (2  ) 
 فورانهای آتشفشانی معمولا براساسی شکل دهانه ای که از آن فوران صورت می گیرد، محل قرارگیری دهانه در کوه آتشفشان، شکل و نوع مخروط اتشفشان و بالاخره خصوصیات عمومی فوران (آرام یا شدید - انفجاری یا غیر انفجاری) طبقه بندی می شوند.گدازه های اسیدی به علت درصدSio2     بالا و درجه حرارت نسبتا پایین دارای (ویسکوزیته) بالا و سیالیت پائین بوده و در نتیجه به صورت انفجاری همراه با مواد پرتابی می باشد.اما در گدازه های باریک به علت درصدSio2    پائین و درجه حرارت نسبتا بالا، گرانروی پائین بوده و سیالیت افزایش می یابد و در نتیجه مواد پرتابی با مقدار کم و فوران آرام انجام می شود.
سیاهچاله فضایی
سوره نجم آیه1  :سوگند به ستاره وقتی که از بالا به گودال فرو می افتد (یا فرو می ریزد)(1  )  
طبق اختر فیزیک نظری جدید ممکن است سیاهچاله ها مرحله پایانی زندگی ستاره ها باشند.مادامی که یک منبع انرژی در ناحیه مرکزی ستاره فعالیت می نماید، درجات حرارت بالا باعث انبساط گاز و جدا شدن لایه های بالایی آن می شود.در عین حال، نیروی گرانشی عظیم ستاره این لایه ها را بسوی مرکز می کشاند.پس از آنکه سوخت تامین کننده واکنش های هسته ای به مصرف رسید، درجه حرارت در ناحیه مرکزی ستاره به تدریج پایین میآید.در این مرحله تعادل ستاره به هم می خورد و ستاره تحت تاثیر نیروی گرانشی خود منقبض می گردد، تکامل و تغییر بیشتر آن به جرمش بستگی دارد.
ستاره
سوره طارق آیه7 : همان ستاره درخشان و شکافنده تاریکیهاست! (3  )
  ستارگان اجرامی هستند آسمانی که دارای منبع انرژی بوده (به سه صورت انرژی گرانش، حرارتی وهسته ای) و این انرژی را با تابش خود بصورت امواج الکترومغناطیس خرج می کنند.
پالسار
سوره طارق آیه 1 تا 3: سوگند به آسمان و کوبنده شب! (1) و تو نمی دانی کوبنده شب چیست! (2) همان ستاره درخشان و شکافنده تاریکیهاست! (3  )
  اگر جرم ستاره ای بسیار بیشتر از خورشید باشد، فشار فرو ریزش مرحله کوتوله سفید را نیز پشت سر می گزارد و متوقف نمی شود، آن قدر فرو ریزش ادامه می یابد که قطر ستاره به حدود ده کیلومتر می رسد.در این نقطه ستاره گلوله ای است چگال از ذرات هسته ای که آن را ستاره نوترونیمی نامند.برخی از ستارگان نوترونی به سرعت می چرخند و در هر بار چرخش تابشهایی در طول موج رادیویی گسیل می کنند، این گونه ستاره های نوترونی، تپ اختر (پولسار) نام دارد.
ستونهای منظومه شمسی
سوره رعد آیه2 : خدا همان کسی است که آسمانها را، بدون ستونهایی که برای شما دیدنی باشد، برافراشت، سپس بر عرش استیلا یافت (و زمام تدبیر جهان را در کف قدرت گرفت); و خورشید و ماه را مسخر ساخت، که هر کدام تا زمان معینی حرکت دارند! کارها را او تدبیر می کند; آیات را (برای شما) تشریح می نماید; شاید به لقای پروردگارتان یقین پیدا کنید! (2  )
    سیارات منظومه شمسی نیروی جاذبه که انسان آنرا بصورت ستونهای از موج تصور می کند و به شکل ستون آنرا رسم می کند با هم نگهداشته شده اند. 
   تعداد سیارات منظومه شمسی


سوره یوسف آیه4 : (به خاطر بیاور) هنگامی را که یوسف به پدرش گفت: "پدرم! من در خواب دیدم که یازده ستاره، و خورشید و ماه در برابرم سجده می کنند!" (4  )
بنابر یافته ستاره شناسان تعداد سیارات 11 می باشد: سیاره ماه، سیاره عطارد، سیاره زهره، سیاره زمین، سیاره مریخ، سیاره مشتری، سیاره زحل، سیاره اورانوس، سیاره نپتون، سیاره پلوتون، سیاره سدنا. 
   شب و روز
سوره نور آیه44 : خداوند شب و روز را دگرگون می سازد; در این عبرتی است برای صاحبان بصیرت! (44  )  
خورشید هر روز از مشرق طلوع میکند و به آرامی بالا می اید.مسیر حرکت آن دراسمان به شکل یک نیم دایره است.پس از پیمودن این مسیر، درافق فرو می رود.و شب آغاز می شود.زندگی انسان، جانوران و گیاهان تحت تاثیر گردش شب و روز است.در زمانهای قدیم، مردم عقیده داشتند که خورشید واقعا در آسمان حرکت می کند و شب و روز به وجود می آورد.مثلا مصریان بر این باور بودند که خدای خورشید به نام "رع" ارابه آتشین خود را هر روز در آسمانها می راند.امروزه می دانیم که این خورشید نیست که حرکت می کند بلکه سیاره ما زمین، از غرب به شرق می چرخد.ما در اثر چرخش زمین تصور می کنیم که خورشید در آسمان حرکت می کند. 
زمین
لایه  های زمین


سوره طلاق آیه12 : خداوند همان کسی است که هفت آسمان را آفرید، و از زمین نیز همانند آنها را; فرمان او در میان آنها پیوسته فرود می آید تا بدانید خداوند بر هر چیز تواناست و اینکه علم او به همه چیز احاطه دارد! (12  )  
این لایه  ها 7 عدد می باشند که عبارتند از: تروپوسفر پایینترین لایه اتمسفر است که خود از لایه های کوچکتری تشکیل شده است.لایه استراتوسفر بر روی لایه تروپوسفر قرار دارد و ضخامت متوسط آن حدود 23 کیلومتر است.مزوسفردر بالای لایه گرم ازن قرار دارد که دما در آن متناسب با افزایش ارتفاع با آهنگ 0/3 سانتیگراد به ازای هر 100 متر کاهش می یابد.یونسفر از بخش فوقانی مزوسفر تا ارتفاع تقریبی 1000 کیلومتری اتمسفر زمین قرار دارد .اگزوسفر شرایط موجود در یونسفر در این لایه نیز حاکم است .ماگنتسفر منطقه شبه تله ای که در آنجا خطوط نیرو روی زمین در طرف خورشید بسته می شوند و خطوط نیرو در طرف شب بازند. 
پوشش هوای محافظ زمین
سوره انبیا آیه32 : و آسمان را سقف محفوظی قرار دادیم; ولی آنها از آیات آن روی گردانند.(32  )
گرد زمین را پوشش هوایی ضخیمی فرا گرفته،که عمق آن به 350 کیلومترمی رسد.هوا از گازهای «نیتروژن "-به نسبت 78/03 درصد و«اکسیژن "به نسبت99 20/ درصد و اکسید کربن به نسبت 0/04 درصد و بخار آب و گازهای دیگر به نسبت 0/94 درصد ترکیب یافته است.این پوشش هوایی با این حجم ضخیم و بااین نسبت های گازی فراهم شده در آن،هم چون سپری آسیب ناپذیر،زمین را دربر گرفته و آن را از گزند سنگ های آسمانی که به حد وفور (52) به سوی زمین می آیند و ازهمه اطراف،تهدیدی هولناک برای ساکنان زمین به شمار می روند،حفظ کرده زندگی را بر ایشان امکان پذیر می سازد.
تغییر ابعاد زمین


سوره رعد آیه41 : " آیا ندیدند که ما پیوسته به سراغ زمین می آییم و از اطراف (و جوانب) آن کم می کنیم؟! (و جامعه ها، تمدنها، و دانشمندان تدریجا از میان می روند.) و خداوند حکومت می کند; و هیچ کس را یارای جلوگیری یا رد احکام او نیست; و او سریع الحساب است! (41  )  
زمین در واقع چنان که قرآن مطرح کرده پیوسته در حال کم و کاسته شدن است.پیوسته گاز و گرما و انرژی از جو زمین خارج می شود و به فضا می رود، و رفته رفته از حجم و اندازه آن کاسته میشود.طوریکه تخمین زده می شود، زمین در آغاز پیدایش خود حجمی تقریبا2000  بار بزرگ تر از حجم کنونی خود داشته است.
کروی بودن زمین
سوره اعراف آیه137 : و مشرقها و مغربهای پر برکت زمین را به آن قوم به ضعف کشانده شده (زیر زنجیر ظلم و ستم)، واگذار کردیم; و وعده نیک پروردگارت بر بنی اسرائیل، بخاطر صبر و استقامتی که به خرج دادند، تحقق یافت; و آنچه فرعون و فرعونیان (از کاخهای مجلل) می ساختند، و آنچه از باغهای داربست دار فراهم ساخته بودند، در هم کوبیدیم! (137  )
  این تعبیر تنها با کروی بودن زمین می سازد، زیرا اگر فرض بگیریم که زمین مسطح است، در این صورت یک مشرق و یک مغرب بیشتر نخواهد داشت ; اما اگر زمین را کروی فرض نمائیم، هر نقطه ایی از زمین برای نقاط شرقی آن، (غرب) خواهد بود و برای نقاط غربی آن، (شرق) خواهد بود." ماژلان " در سال 1519 با چند کشتی که " شارل پنجم " پادشاه اسپانیا در اختیارش قرار داده بود، از اسپانیا حرکت و در ماژلان در جنگ با بومیان جزایر مالزی کشته شد ; ولی همراهان او به طرف مغرب حرکت کردند و پس از عبور از جنوب آفریقا اقیانوس اطلس رو به مغرب، و از جنوب آمریکا از تنگه ای به نام " اوست " گذشت و از اقیانوس آرام به جزایر فیلیپین رسید .خود را به اسپانیا رساندند و دوباره به همان نقطه ای که حرکت کرده بودند بازگشتند .این کار سبب شد تا از نظر علمی نیز کروی بودن زمین ثابت شود .علاوه بر این با دوربین های نجومی مشاهده شده است که سیارهای منظومه شمسی نیز همه کروی هستند .زمین نیز یکی از آن سیارات است که خالق آن در قرآن به کروی بودن آن با اشاره به مشارق و مغارب خبر داده. 
حرکت انتقالی زمین   
سوره ملک آیه15 : او کسی است که زمین را برای شما رام کرد، بر شانه های آن راه بروید و از روزیهای خداوند بخورید; و بازگشت و اجتماع همه به سوی اوست! (15  ) 
 زمین در طول سال یکبار به دور خورشید می گردد.که این حرکت، حرکت انتقالی زمین نامیده می شود و به کمک اثر دوپلر اثبات می شود. 
همبستگی آسمان و زمین
سوره انبیا آیه30 : آیا کافران ندیدند که آسمانها و زمین به هم پیوسته بودند، و ما آنها را از یکدیگر باز کردیم; و هر چیز زنده ای را از آب قرار دادیم؟! آیا ایمان نمی آورند؟! (30  )
   ساختمان آفرینش از (گاز) تشکیل شده و سپس به (سدیم) تقسیم گردید و یکی از نتایج این تقسیم منظومه شمسی ما می باشد.یکی از بهترین دلائلی که می رساند این کرات همبستگی داشته اند، این است که در خورشید بیش از 67 عنصر وجود دارد که عین آن عناصر در زمین نیز دیده می شود.همچنین، عناصر سنگهای آسمانی که از آسمان داخل زمین می شوند، همان عناصری است که ساختمان زمین را در بر گرفته است. 
خورشید
سوره شمس آیه1 : به خورشید و گسترش نور آن سوگند، (1  ) 
 خورشید ستاره ای است از ستارگان رشته اصلی که 5 میلیارد سال از عمرش می گذرد.این ستاره کروی شکل بوده و عمدتا از گازهای هیدروژن و هلوم تشکیل شده است.وسعت این ستاره 1/4 میلیون کیلومتر (870000 مایل) است.جرم این ستاره 7 برابر جرم یک ستاره معمولی بوده و همچنین 750 برابر جرم تمام سیاراتی است که به دورش می چرخند
ماه
سوره قمر آیه1 : قیامت نزدیک شد و ماه از هم شکافت! (1  )
  کره ماه که تنها قمر طبیعی زمین است، که پوشیده از سنگ بوده و قطرش یک چهارم قطر زمین می باشد.کره ماه پوشیده از غبار بوده، آب و حیات در آن یافت نمی شوند.
نور ماه
سوره یونس آیه5 : او کسی است که خورشید را روشنایی، و ماه را نور قرار داد; و برای آن منزلگاه هایی مقدر کرد، تا عدد سالها و حساب (کارها) را بدانید; خداوند این را جز بحق نیافریده; او آیات (خود را) برای گروهی که اهل دانشند، شرح می دهد! (5  ) 
 ستاره شناسان به این نتیجه رسیدند که تابش خورشید از خود آن است ولی تابش ماه از خود آن نیست بلکه بازتاب تابش خورشید است. 




تاریخ : شنبه 90/2/17 | 11:38 عصر | نویسنده : سیدمرتضی ناصری کرهرودی | نظرات ()

 

و تفسیر علمی خون در آیه 133 سوره اعراف

"فارسلناعلیهم الطوفان و الجراد و القمل و الضفادع و الدم آیات مفصلات فاستکبروا و کانوا قوماً مجرمین. (اعراف/ 133) - پس آنگاه به کیفر کفرشان- بر آنها طوفان و ملخ و شپش و وزغ و خون آن نشانه های آشکار (قهر و غضب) را فرستادیم باز طریق کبر و گردنکشی پیش گرفتند و قومی گناهکار بودند."

این مقاله نگرشی علمی بر تفسیر آیه 133 سوره اعراف است که با پدیده طبیعی "Redtide" ردتاید"(خون شدن یا قرمز شدن آب) تطبیق داده می شود. در اینجا نویسنده، ادعای ارائه تفسیر جدیدی از آیه را ندارد بلکه یکی از پدیده های علمی زیست شناختی را به قرآن کریم عرضه می کند و در صدد آن است که بگوید اگر آیه مبارکه دارای معانی مختلف می باشد، می توان این پدیده زیست محیطی را نیز وجهی از این وجوه علمی قرآن دانست.

برای مطالعه به ادامه ی مطلب بروید.





تاریخ : شنبه 90/2/17 | 11:38 عصر | نویسنده : سیدمرتضی ناصری کرهرودی | نظرات ()
«ثم انشا سبحانه فتق الاجواء و شق الارجاء وسکائک الهواء... ورقیم مائر» . (2) «سپس خداوند جوها را از هم شکافت و جوانب و ارتفاعات هوا را باز نمود» .

آب انبوه و پر موج و خروشان را که بر پشت باد تندوز و پر قدرتی قرار داده بود، در لابه لای فضاهای باز شده به جریان انداخت.

با این باد تندوز آب را از جریان طبیعی بازداشت و آن گاه باد نیرومند را بر آب مسلط کرد و آب را در بالای آن قرار داد.

فضا را در زیر باد پر قدرت باز، و آب در روی باد، جهنده و جنبان شد.

سپس خداوند سبحان باد دیگری بیافرید که فرمانی جز به حرکت درآوردن آب نداشت، این باد دست به کار زد و تحریک آب را ادامه داد، جریان این باد را تند و منبعش را دور از مجرای طبیعی قرار داد.

خداوند سبحان همان باد را به برهم زدن آب انبوه و برانگیختن امواج دریاها دستور داد، و چونان مشک شیر که برای گرفتن کره جنبانده شود آب را به حرکت و زیر و رو شدن درآورد.

وزش باد بر آن آب چنان بود که در فضای خالی وزیدن بگیرد، آب در مقابل جریان باد مقاومتی از خود نشان نمی داد، آب را خت به حرکت درآورده اولش را به آخرش و متحرکش را به ساکنش برگرداند.

در این هنگام انبوهی از آب، سر به بالا کشید و کف بر آورد، خداوند آن کف را در فضایی باز و تهی بالا برد و آسمانهای هفتگانه را بساخت، پایین ترین آسمانها را از موجی مستقر بنا نهاد، که حرکت انتقالی به این سو و آن سو ندارد، و بالاترین آسمان ها را سقفی محفوظ در مرتفع ترین فضا قرار داد، بی ستونی که آن را برپا دارد و بدون میخ و طنابی که آنها را به هم بپیوندد.

آن گاه آسمان را با زینت و زیور ستارگان و روشنایی ها بیاراست، و خورشید را با فروغ گسترده و ماه فروزان را با روشنایی اش در فلکی گردان و سقفی در دوران و صفحه ای منقوش با ستارگان به جریان انداخت.

از منظر علی علیه السلام آفرینش از جو، فضا و هوا آغاز شده است، و به احتمال قوی این موضوع همان ماده گازی است که در دو آیه از آیات قرآن با واژه ی دود (دخان) آمده است:

1. «ثم استوی الی السماء وهی دخان...» (3):

«سپس خداوند آسمان را مورد مشیت خود قرار داد در حالی که آسمان دود بود» .

2. «فآرتقب یوم تاتی السماء بدخان مبین » (4):

«در انتظار روزی باش که آسمان دود آشکاری برآورد» .

در حدیث امام باقر علیه السلام می خوانیم: نخستین موجودی که آفریده شده آب است و هوا از آب خلق گردیده است، بنابر این ریشه و نسب هر چیزی به آب می رسد، خداوند سپس هوا را بر آب مسلط ساخت. آب را بر روی هم کوبید تا از آن کفی پدید آمد و از آن کف زمین خلق گردید. (5)

چنان که قرآن به روشنی می فرماید:

«...ان السموات والارض کانتا رتقا ففتقناهما وجعلنا من الماء کل شی ء حی...» . (6)

«آسمان ها و زمین در آغاز بسته و یکپارچه بودند، بعدا ما آن ها را از هم باز کرده و هر چیز صاحب حیات را از آب قرار دادیم » .

این آیه به خوبی «انبساط » جهان را می رساند، روشن تر از آیه مزبور این آیه است:

«والسماء بنیناها باید و انا لموسعون » . (7)

«ما آسمان را با قدرت خویش پایه گذاشتیم و پیوسته آن را گسترش، وسعت و انبساط خواهیم بخشید» .

امام باقر و صادق علیمها السلام می فرمایند: آب بر هوا قرار داشت و هوا بی کرانه بود و جز این دو چیزی وجود نداشت و چون خداوند اراده کرد زمین را بیافریند فرمان داد بادها به آب وزیدند، موج پدید آمد و از موج کف پدیدار گشت، کف ها به اندازه کوه بزرگی شدند، خداوند آنها را در محل «بیت الله الحرام » [مکه معظمه] گرد آورد و از آنها زمین را پدید آورد، از این رو نخستین سرزمینی که آفریده شد مکه است، لذا آن را مادر شهرها (ام القری) نامیدند چنان که خداوند در قرآن به این مطلب اشاره کرده می فرماید:

«ان اول بیت وضع للناس للذی ببکة مبارکا...» . (8)

(نخستین خانه ای که برای مردم قرار داده شد در سرزمین مکه است) سپس زمین را از زیر کعبه (بکه) گسترش داد، و گسترش زمین در مدت زیادی به درازا انجامید.

پس از مدتی از میان کف ها، دودی بدون آتش بر آسمان رفت، و از آن آسمان ها آفریده شد و به گردش آمد. (9) 

 

2. نهج البلاغه، خطبه ی 1.

3. فصلت/11. 4. دخان/10.

5. تفسیر نورالثقلین: 4/540. 6. انبیاء/30.

7. ذاریات/47. 8. آل عمران/96.

9. توحید صدوق، باب 36; احتجاج طبرسی: 2/72; نور الثقلین ذیل آل عمران/96; بحار: 54، ص 64، 65; تفسیر قمی، ذیل آیه .




تاریخ : شنبه 90/2/17 | 11:35 عصر | نویسنده : سیدمرتضی ناصری کرهرودی | نظرات ()
1-سخنان دکتر فریدون صحافی در باره ی تناسب قرآن و علم 4shared  پرشین گیگ

2-سخنان دکتر فریدون صحافی در باره ی آفرینش 4shared  پرشین گیگ

3-سخنان دکنتر فریدون صحافی در باره تئوری داروین 4shared پرشین گیگ




تاریخ : شنبه 90/2/17 | 11:35 عصر | نویسنده : سیدمرتضی ناصری کرهرودی | نظرات ()

چرا باید روزی مهدی فاطمه بیایید؟

850 میلیون نفر در جهان هر شب گرسنه به بالین می‌روند

ناامیدی و یأس 850 میلیون نفر در جهان که هر شب در شمال آفریقا، آسیا و آمریکای لاتین گرسنه به بالین می‌روند، باعث آشوب‌ها و درگیرهایی در این مناطق شده است.

 2 درصد ثروتمندان بزرگسال به انتدازه بیش از نیمی از خانوارهای جهان ثروت دارند. 

ثروتمندترین مردمان دنیا که تعدادشان به یک‌درصد جمعیت جهان می‌رسد، اکنون 40‌درصد ثروت کره زمین را در اختیار دارند. نتایج بزرگترین تحقیقی که تا کنون درباره توزیع ثروت در جهان انجام شده نشان می‌دهد، آنها که در بخش‌های خدمات مالی و اینترنت فعال هستند بیشترین جایگاه را در میان
ابرثروتمندان جهان به خود اختصاص داده‌اند.

آنتونی شوروکس» رئیس موسسه تحقیقات توسعه اقتصادی سازمان ملل در این باره گفت: شرایط توزیع ثروت در جهان به صورتی است که اگر جمعیت جهان را 10 نفر فرض کنیم، 99 درصد کل ثروت در دست یک نفر و یک درصد نیز در اختیار 9 نفر دیگر خواهد بود.

وی با بیان این که این گزارش جامع‌ترین گزارش درباره توزیع ثروت در جهان است، افزود: اقشار بسیار ثروتمند جهان نسبت به 50 سال پیش بسیار ثروتمندتر شده‌اند.

جدیدترین گزارش توسعه انسانی سازمان ملل حاکی است، درآمد 25 میلیون نفر ثروتمند در آمریکا برابر با 2 میلیارد نفر فقیر در جهان است. (2 میلیارد، 80

برابر 25 میلیون است). در سال 1820، درآمد سرانه در اروپای غربی، سه برابر درآمد سرانه در آفریقا بوده است. در دهه 1990، این میزان به 13 برابر رسید.

بیش از سیصد میلیون کودک گرسنه در جهان بسر می برند
و در هر 4 ثانیه یک کودک بر اثر گرسنگی میمیرد

تنها در کلکته حدود0000 25 کودک شبها را در پیاهرو به صبح میرسانند.

امروزه آمارها شرمآورند: بیش از 13 میلیون کودک در دهه گذشته بر اثر اسهال در گذشتهاند. هر سال بیش از نیم میلیون زن هنگام حاملگی یا زایمان جان

سپردهاند و بیش از 800 میلیون نفر دچار سوء تغذیه بودهاند.

بر اساس آمار سازمان جهانی کار (ILO)، سالانه 250 میلیون کودک 5 تا 14 ساله در جهان محروم از کودکی می‌شوند. طبق این آمار 120 میلیون‌نفر از آنها وارد بازار کار شده و مشغول به کار تمام‌وقت هستند. 61 درصد این کودکان در آسیا، 32 درصد در آفریقا و 7 درصد در آمریکای لاتین زندگی می‌کنند. قاچاق انسان از راه‌های عمده وارد کردن این کودکان به بازار است. به جز کارگری برده‌وار، روسپی‌گری و فروش اعضای بدن کودکان، از دیگر سرنوشت‌های کودکان قاچاق است[1].

در طی حمله ی آمریکا به عراق بیش از 1 میلیون نفر از افراد عادی کشته شته اند در طی جنگ ایران و عراق نزدیک به 2 میلیون از دو طرف کشته شده اند در طی دو جنگ جهانی نزدیک به 150 ملیون نفر کشته شده اند.

بیش از هزاران  بمب اتمی و بیولوژیک تمام مجتمع های مسکونی را هدف گرفته اند و می توانند حیات را بروی کره ی زمین چندین بار از بین ببرند.

اما چه باید کرد:

قرآن کریم می گوید

ا- وَ نُرید أنأ نمن عَلَی الذپنَ اشتَضْعَفوا فِی الارض وَ نَجْعَلهُم اَئمه وَ نَجْعَلَهم اّلوارثین وَ نمکن لَهم فِی الارض وَ نَری فِرعَون وَ هامانَ وَ جنودَهُما مِنهم ما کانوا یَحذرون .

«ما می خواهیم بر مستضعفان زمین منت نهیم و آنان را پیشوایان و وارثان روی زمین قرار دهیم و حکومت شان را در زمین پا بر جا می سازیم و به فرعون و هامان و لشکریانشان، آنچه را از آنها (بنی اسرائیل) بیم داشتند، نشان دهیم!

و هم چنین حافظ شیرای نیز می گوید:

رسید مژده که ایام غم نخواهد ماند...چنان نماند و چنین نیز نخواهد شد.

 

نفس باد صبا مشک فشان خواهد شد

عالم پیر دگر باره جوان خواهد شد

ارغوان جام عقیقی به سمن خواهد داد

چشم نرگس به شقایق نگران خواهد شد.

و همچنین حمید مصدق نیز می گوید

من اگر بر خیزم تو اگر برخیزی همه بر می خیزند

پس بیایید یک بار به پاخیزیم فرج نزدیک است ما به زودی به رهبری مهدی جهان را از شر پلیدی ها پاک می کنیم

میلاد با سعادت امام عصر مبارک باد.




تاریخ : شنبه 90/2/17 | 11:35 عصر | نویسنده : سیدمرتضی ناصری کرهرودی | نظرات ()
<\/h5>


بهترین بندگان خدا

 سئل علیه السلام عن خیـار العبـاد؟ فقــال(ع): الذیـن اذا احسنوا استبشروا, و اذا اساووا استغفروا و اذا اعطوا شکـروا, و اذا ابتلو صبروا, و اذا غضبوا عفوا.


از امام رضـا(ع) دربـاره بهتـریـن بنـدگـان سـوال شـد. فـرمـود: آنان که هر گاه نیکـی کنند خـوشحال شوند, و هرگاه بدی کنند آمرزش خـواهند, و هر گاه عطا شـوند شکر گزارند و هر گاه بلا بینند صبر کنند, وهر گاه خشم کنند در گذرند.


منبع:  تحف العقول,ص 445<\/h5>



تاریخ : شنبه 90/2/17 | 11:35 عصر | نویسنده : سیدمرتضی ناصری کرهرودی | نظرات ()

1- جبران خلیل جبران ( نویسنده معروف و هنرمند نام آور،صاحب کتاب هایی چون " پیامبر " و... ) : 
" علی بن أبیطالب به خاطر عظمتش شهید شد و عرب حقیقت مقام و عظمت او را درک نکردند تا آنکه همسایگان پارسی شان به فرق میان سنگریزه و گوهر پی بردند .او پیش از آنکه رسالت خود را به انجام رساند از دنیا رفت ، همچون همه پیام آوران خداوند { که کسی قدر ایشان را نمی داند چون } در زمان و مکانی غیر زمان و مکان خود و در میان مردمی که سزاوارشان نیستند فرود آمده اند ! " 
کتاب رابطه مسیحیان با اهل بیت پیامبر ، ص 108

2- میخائیل نعیمه ( ادیب مشهور و برجسته و همکار و همراه جبران خلیل جبران در آمریکا ) : 
" من عقیده دارم علی بن أبیطالب بزرگترین شخصیت عربی پس از پیامبر اسلام است . هیچیک از ایشان چون او صفای بصیرت و بهره از حقیقتت نداشتند و چه در ایمان و چه در ادب و چه در علم و چه در عمل همپای او نبودند .من به یاد دارم که همیشه جُبران از امام علی تجلیل می کرد و او را در مرتبه پیامبر می دانست .علی از بزرگان اندیشه و روح و سخن در همه زمانها و مکان هاست " 
کتاب امام علی صوت العدالة الإنسانیة ، جلد پنجم ،( ص953)

3-فؤاد جرداق (نویسنده و ادیب بزرگ و برادربزرگترجورج جُرداق که او را با نهج البلاغه آشنا کرد): 
" هرگاه گرفتار درد و مصیبتی می شوم و روزگار به ستوهم می آورد به سوی علی می روم و شکوه و شکایت هایم را با او نجوا می کنم .ندای خود را بر نشانه های حق بر می آورم و علی نشانه برجسته حق است .اوست که در برابر ظالم چون رعد می خروشد و به مظلوم پناه می دهد " 
کتاب رابطه مسیحیان با اهل بیت پیامبر، ص 112

4- جورج جُرداق ( شاعر و نویسنده معروف و صاحب کتاب مشهور امام علی ، صدای عدالت انسانی ): 
" در میان بزرگان تاریخ بسیار اندک هستند کسانی که چون علی در عقل تو بذر ایمان به کرامت انسان را بکارند و در جان تو ریشه حق مقدس حیات را بدوانند و با حکمت هایی چنین جانت را سرشار کنند که : هر که دو روزش یکسان بود زیانکار است ، و کودکانتان را به اخلاق خود مجبور نکنید چرا که آنان فرزند روزگار خویشند ، و ... بسیار اندکند کسانی که همه این حقایق را در عمل پیاده کنند و برایش نظام و قانون بسازند " 
کتاب امام علی صوت العدالة الإنسانیة، جلد اول (ص 15)

5-بولس سلامه ( حقوقدان و شاعر و نویسنده صاحب نام و صاحب ملحمة الغدیر و مقتل امام حسین ): 
" حق چنان در من مسیحی رعشه افکند که از شدت عشق او علوی به شمار می آیم . اگرچه علی پیامبر نبود ، اما اخلاق نبوت داشت .ای آسمان شاهد باش و ای زمین اقرار کن که من علی را دوست دارم . مگویید که شیعیان کسانی هستند که هواداران علی هستند ، زیرا در درون هر انسان با انصافی یک روح شیعی وجود دارد " 
کتاب قلائد الإنشاد ، ص 122

6- سلیمان کتّانی ( نویسنده دلداده ای که 9 جلد کتاب ارزشمند در باره معصومین علیهم السلام از پیامبر اکرم و حضرت فاطمه زهرا تا امام موسی کاظم تالیف کرد، اما مرگ او اجازه نداد کارش را کامل کند) : 
" دوست دارم با مناجات به سوی محراب علی بن ابیطالب قدم بگذارم . ای سرور من ، آیا این درست است که به جای گرد آمدن پیرامون تو در باره تو به اختلاف افتادند ؟ چهارده ستون از ستون های قرن ها با ساعت ها و روزها و سالهایشان آب شد و رفت ، چنان که سنگ نمک در موج اقیانوس ذوب می شود اما حرف ها و کلماتی که از لبان مقدس تو تراوید همچنان کاستی نمی پذیرد " 
کتاب الإمام علی ، نبراس و متراس ، ص 51

7- سعید عقل ( شاعر و ادیب برجسته معاصر عرب و مشهورترین شاعر معاصر لبنانی ) : 
" سخن گفتن از خدای سخن دشوار است ، هراسناکم ! لیکن من شمشیرم که در کارزار فرونمی ماند . علی را از وقتی دوست دارم که خود را دوست داشته ام . اوکه با دو زبان سخن می گوید ، گفتار جوشان و دلنشین و تیغ تیز و بُرنده . چگونه تیغ ابن ملجم توانست این یار شمشیر را از پای درآورد؟ ای عشق ! گریه کن و مرا به گریه آور . مردمان را تصور می کنم که روز غدیر از آسمان بانگ " بلّغ " بر ایشان فرود می آید و پیامبر می گوید : هرکس من مولای او هستم ، علی مولای او خواهد بود .و پس از آنان امامت ها پی در پی آمده اند تا محل نزول خدا باشند و امروز در هر کوی و برزن خانه ای و مقامی و زیارتگاهی به نام آنان است ، کسانی که نمی توان نامشان را از کتاب واقع زدود . و هر کس که دیگر اهل بیت را دوست نداشته باشد نمی تواند قدرت شمشیر علی و قوّت زبان کوثرگون و با شکوهش را نادیده بگیرد، کلام و کلماتی که چون در کتاب ها ذکر شود کتاب ها به خود می لرزند " 
دیوان " کما الأعمدة " ، ص 68

8- جورج شکّور ( شاعر واستاد برجسته ادبیات و وصیّ ادبی سعید عقل ، صاحب دو کتاب " ملحمة الإمام علی " و " ملحمة الإمام الحسین " ) : 
" در آخرین حج پیامبر ، خلایق از هرسو گرد پیامبر را در " غدیر خم " گرفتند و آنگاه جبرئیل آن پیام حساس و سرنوشت ساز را بدو رساند : این وحی خداست ، آن را به مردم برسان ! پیامبر در آن روز پیامی را بر زبان جاری ساخت که روزگاران پس از او آن را تکرار کرد : خدا مولای من است و من مولای شمایم و علی همچون جان من است و من در کنار حوض به او خواهم رسید و آنجا از شما خواهم پرسید که آیا امر امیر مرا با آیات قرآن پاس داشته اید یا نه " 
کتاب " ملحمة الإمام علی " ، ص 61

9- نصری سلهب ( نویسنده و اندیشمند و صاحب آثار متعدد از جمله سه گانه : " فی خطی المسیح " ، " فی خطی محمد " و " فی خطی علی " ) : 
" علی از آن انسان هایی است که تقدیرشان بوده بمیرند تا به مرگشان ملت ها و امت هایی زنده شوند و دشمنان علی از کسانی هستند که زندگی را بر مردن ترجیح دادند و به زنده بودنشان هر عزّت و بزرگواری را به خاک سپردند . یاد او بیش از آن که یاد قهرمان شهیدی جاودان نزد خداوند باشد، یادآور حیله گرانی است که با نیرنگ خویش در آتش جهنم جاودانه شدند . و هنگامی که این امت به یاد علی گریه می کند در واقع بر خویش می گرید زیرا به خاطر می آورد که از سوی فرزندان خودش تیرها بر علی و اهل بیتش پرتاب شده و شمشیر ها برآمده و به یاد می آورد کسانی که خود را امیران مؤمنان و جانشینان پیامبر و وارثان رسول خدا می دانستند آن خون پاک را حلال کردند و برپیر و جوان و زن ومرد اهل بیت نارو زدند . " 
کتاب " فی خطی محمد و ... " ، ص 365

10- خلیل فرحات ( شاعر و نویسنده و صاحب آثار متعددی از جمله : " دراسات جدیدة فی الأدب " و " الفارس و الأبراج" ) : 
" من محبت علی را به دل گرفتم بلکه بالاتر ، صفات نیکویش را پرستیدم ! آری ...عطرفروش شیشه عطر خود را می پرستد . ای امیر و پیشوای همگان ... در سختی ها و ناگواری هایشان به تو پناه آوردند تا از ایشان حمایت کنی اما وقتی پای ادای حق به میان آمد ناروا کردند . و آنکه وعده داده بود خلاف کرد و آنکه طمع می ورزید کناره گرفت ... و کسانی که در " سقیفه " گرد آمدند گمان بردند که آن شیر مرد خواهد غرید و سینه شان را خواهد درید اما برای پاسداشت حق اسلام و ادای وظیفه اخلاقی اش از حکومت کناره گرفت و بی آنکه حق خود را بگیرد خدا را برگزید و آنان بی خدا ماندند و به بدبختی افتادند " 
کتاب " فی محراب علی " ، ص 88

11- ریمون قسّیس ( شاعر و مترجم و استاد دانشگاه ) : 
" با ذوالفقارت- که اگر تو نبودی او نیز نمی بود - ای قهرمان میدان ، چه رزم آورانی را از پای انداختی . کجاست فرزند عبدوُدّ که صدای ناله اش در خیبر به آسمان رسید ؟ آن شمشیر را جز تو چه کسی می توانست برگیرد ؟ یا علی ، اگر دستان تو نبود هیچ تشنه ای به آب حقیقت سیراب نمی شد . این وحی الهی بود که شمشیر از نیام برکشی و باطل را از صفحه روزگار محو سازی .ای پرورده احمد ، دو چیز را از هم جدا کردی : حقی آشکار برای اهل آن و باطلی واضح که دیگر پنهان نیست " 
کتاب " علی ، الفارس الفقیه الحکیم " ، ص 19

12- جوزف هاشم ( وزیر سابق و اقتصاددان و ادیب برجسته ) : 
" من که از دوران تحصیل تا کنون بیش از هزاربار قرآن را تلاوت کرده ام واز کودکی و نوجوانی شیفته امام علی بوده ام و نهج البلاغه را بارها بازخوانده ام ، هنوز پس از سالها مطالعه و جستجوی مداوم نمی توانم ادعا کنم که تمام ابعاد این شخصیت عظیم را دریافته ام .نهج البلاغه اقیانوسی است که هربار فکر می کنی به عمقش رسیده ای اما باز وقتی دوباره به سراغش می روی چیزهای تازه ای کشف می کنی .هر که با شخصیت امام علی آشنا شود مجذوب او می گردد و هر که مجذوبش شد از او متأثر می شود و هرکه از او متأثر شد در پی اش می رود وهرکه نهج البلاغه را بخواند شیفته علی می شود و هرکه شیفته اش شد دوستش می دارد و هرکه دوستش داشت به او نزدیک می شود و هرکه به او نزدیک شد او را می یابد " 
کتاب " علویات " ، ص 11

13 – جورج زکی الحاج ( شاعر و نویسنده و استاد دانشگاه ) : 
" علی چون رودخانه ای خروشان است که تشنگان را سیراب می کند و همچنان در جوشش است و نهج البلاغه اش راهنمای هدایت است که بدان جانها به اوج می رسند و به نام خدا پیش می روند و ذوالفقارش شهابی است سوزنده که چون آبشار خروشانی بر دشمن فرومی ریزد . از روز صفین تا کنون کمان عدالت شکسته و حاکمان جائر درکارند و کسی با ظلم نمی ستیزد مگر آزادگانی چون اهل بیت پیامبر که زندگی خود را برای یاری حق وقف کرده اند " 
کتاب " قصیدة الحسین " ، ص 20

14 - ویکتور کِک ( استاد دانشگاه و نویسنده و پژوهشگر) 
" هر چه روزگار می گذرد و کهنه می شود غبار کهنگی بر خاطرات غدیر نمی نشیند ، ای امام هدایت ...شمشیرحق تو نقش جهالت را از میان برداشت ... جبرئیل در کنار غدیر به پیامبر خدا گفت : تو فرستاده خدا هستی ، پیام خدا را ابلاغ کن ! جمعیت در آن سرزمین چنان گرد آمد که انتهایش دیده نمی شد و پیامبر ندا داد : " من بنده خدایم و علی نیز بنده خداست ، او نور هدایت و جانشین پیامبر خداست ، خدایا هرکه علی را دوست داشت دوست بدار و هر که با او دشمنی کرد دشمن بدان . سپس آن دو رفیق با علی دست دادند و جمعیت انبوه پیاپی به تبریک علی پیش آمدند " 
قصیده " غدیر الملکوت " 
15 - رشاد سلامه ( حقوقدان و فعّال سیاسی ): 
" هیچ چیز از ارزشهای انسانی و اجتماعی نیست مگر آنکه مورد اهتمام فکر و اندیشه امام علی و موضوع تعالیم او بوده است و بر این اساس بر آشکار کردن ارزش حق و عدالت و آزادی و وفاداری و راستی و دانش اصرار می ورزیده است . این ها ارزش های گرانبهایی هستند که همچنان مورد سؤال و نیاز جوامع بشری و راهنمای اصلاح گرانند و شاید بتوان در این زمینه به یکی از بزرگترین مشکلات بشر که همچنان ذهن و زبان اندیشمندان را به خود مشغول داشته اشاره کرد و آن عدالت اجتماعی و توزیع درآمدها و ثروت است و برخی از دیدگاه هایی که در این زمینه مطرح شده باعث به وجود آمدن نظام های حزبی و حکومتی و جریان های اعتقادی گردیده است . امام علی در این زمینه قاعده ای را مطرح می کند که اگر اجرا شود بسیاری از مشکلات نیازمندان و فقرا برطرف می شود و حقوق الهی آنان از درآمد زیاده خواران بدانان می رسد . امام علی می گوید : خداوند روزی فقیران را در دارایی ثروتمندان قرار داده و هیچ فقیری گرسنه نمی ماند مگر به آن چه شخصی بی نیاز از آن بهره مند شده است و خداوند روزی از آنان در باره اش خواهد پرسید . "




تاریخ : شنبه 90/2/17 | 11:35 عصر | نویسنده : سیدمرتضی ناصری کرهرودی | نظرات ()
<< مطالب جدیدتر مطالب قدیمی‌تر >>


.: Weblog Themes By Slide Skin:.