سفارش تبلیغ
صبا ویژن

حقانیت شیعه

اجتماعی

دوازدهم اختر تابناک امامت وولایت مهدی موعود امام زمان عجل اله تع - حقانیت شیعه

سیدمرتضی ناصری کرهرودی
حقانیت شیعه اجتماعی
 
حضرت محمد(ص)؛ محور صلح و اتحاد مسلمانان

 پیامبر اسلام، حضرت محمد(ص) پیام آور صلح و معنویت و همچنین محور وحدت اسلامی در همیشه تاریخ است، رشد و اعتلای انسانیت از مهمترین اهداف و دغدغه‌های آن حضرت بود.

بیش از هزار و چهار صد سال پیش در 17 ربیع الاول کودکی به نام محمد در شهر مکه چشم به جهان گشود. بنابر رسم خانواده های  بزرگ مکه " آمنه " محمد را به دایه ای  به نام حلیمه سپرد تا در بیابان و دور از آلودگیهای شهر پرورش یابد. " حلیمه " به این کودک دلبستگی زیادی پیدا کرده بود و لحظه ای از پرستاری او غفلت نمی کرد. 

"حلیمه" بر اثر علاقه و اصرار مادرمحمد ، وی را که به سن پنج سالگی  رسیده بود به مکه باز گرداند . دو سال بعد که " آمنه " برای دیدار پدر و مادر و آرامگاه شوهرش عبد الله به مدینه رفت ، محمد را نیز همراه برد . پس از یک ماه ، آمنه با کودکش به در مسیر بازگشت به مکه در محلی بنام " ابواء " درگذشت و محمد در سن شش سالگی از پدر و مادر هر دو یتیم شد .

از آن زمان محمد در دامان پدر بزرگش "عبد المطلب " پرورش یافت .عبد المطلب  نسبت به نوه خود که آثار بزرگی در او عیان بود مهربانی  عمیقی داشت . دو سال بعد بر اثر درگذشت عبد المطلب، محمد از سرپرستی  پدر بزرگ نیز محروم شد . به ناچار در سن هشت سالگی به خانه عموی خویش ابوطالب پدر حضرت علی(ع) رفت و تحت سرپرستی وی قرار گرفت .

در سن 12 سالگی بود که عمویش ابوطالب او را همراه خود به سفر تجارتی که آن زمان در حجاز معمول بود به شام برد . در همین سفر در محلی به نام " بصری " که از نواحی شام ( سوریه فعلی ) بود ، ابو طالب به  راهبی مسیحی به نام "بحیرا" برخورد کرد . بحیرا هنگام ملاقات محمد از روی نشانه هایی که در کتابهای مقدس خوانده بود ، با اطمینان دریافت که این کودک همان آخرین پیغمبر است . 

محمد دوران نوجوانی و جوانی چنان در پاکی و صداقت با دیگران متمایز بود که به "محمد امین"  شهرت یافت .

ازدواج حضرت محمد (ص)

امانتداری و درستی پیامبر باعث شد زن ثروتمندی که پیش از آن دوبار ازدواج کرده بود و ثروتی زیاد و عفت و تقوایی  بی نظیر داشت، محمد  (ص) را برای تجارت به شام بفرستد و از سود بازرگانی خود سهمی به وی بدهد .

خدیجه چهل ساله که شیفته امانت و صداقت محمد شده بود پس از گذشت مدتی خواستار ازدواج با حضرت محمد(ص) شد که آن موقع بیست و پنج سال داشت. این درخواست از سوی پیامبر مورد قبول واقع شد .

محمد(ص) در اولین اقدام خود پس از ازدواج، بردگان خدیجه را آزاد کرد .

آغاز بعثت و نخستین مسلمانان

محمد امین ( ص ) قبل از شب 27 رجب در غار حرا به عبادت خدا می پرداخت ... تا اینکه در آن شب بزرگ فرشته وحی بر وی نازل شد ...

پیامبر ( ص ) دعوت به اسلام را از خانه اش آغاز کرد . ابتدا همسرش خدیجه و پسرعمویش علی به او ایمان آوردند . سپس کسان دیگر نیز به محمد (ص) و دین اسلام گرویدند . دعوتهای نخست بسیار مخفیانه بود . پس از سه سال دعوت مخفیان،  پیامبری خود را برای عموم مردم آشکار کرد . 

معراج 

پیش از هجرت به مدینه که در ماه ربیع الاول سال سیزدهم بعثت اتفاق افتاد، دو واقعه در زندگی پیامبر مکرم (ص) پیش آمد .  در سال دهم بعثت "معراج " پیغمبر اکرم اتفاق افتاد و آن سفری بود که به امر خداوند متعال و به همراه امین وحی انجام شد. 

در همین سال و در شب معراج خداوند دستور داده است که امت پیامبر خاتم (ص ) هر شبانه روز پنج وعده نماز بخوانند و عبادت پروردگار جهان نمایند، که نماز معراج روحانی مؤمن است .

هجرت به مدینه 

مسلمانان با اجازه پیامبر مکرم اسلام به مدینه رفتند و در مکه جز پیامبر و علی  (ع ) و چند تن که یا بیمار بودند و یا در زندان مشرکان بودند کسی باقی نماند. 

وقتی بت پرستان از هجرت پیامبر باخبر شدند، در پی نشستها و مشورتها قرار گذاشتند چهل نفر از قبایل را تعیین کنند، تا شب هجرت به خانه پیامبر بریزند و آن حضرت را به قتل رسانند، تا خون وی در بین تمام قبایل پخش شود و بنی هاشم نتوانند انتقام بگیرند و درنتیجه خون آن حضرت پایمال شود. 

اما فرشته وحی رسول مکرم را از نقشه شوم آنها با خبر کرد. آن شب که آدمکشان قریش می خواستند این خیال شوم و نقشه پلید را عملی کنند، علی بن ابیطالب بجای پیغمبر خوابید و آن حضرت مخفیانه از خانه بیرون رفت . 

ابتدا به غار ثور (در جنوب مکه ) پناه برد و از آنجا به همراه ابوبکر به سوی "یثرب " یا "مدینة النبی " که بعدها به "مدینه " شهرت یافت ، هجرت فرمود.

تغییر قبله 

در همین سال از سوی خداوند متعال، دستور آمد مسلمانان از سوی بیت المقدس بسوی کعبه نماز بگزارند. علت این امر آن بود که ، یهودیان نداشتن قبله دیگری را برای دین کامل اسلام نقص شمردند و به جهانی  بودن اسلام باور نداشتند. مسجد 
ذوقبلتین (دارای دو قبله) یادگار آن واقعه مهم است .

نامه های رسول اکرم ( ص ) به پادشاهان 

نامه های حضرت روشن و قاطع و کوتاه بودند. این نامه ها را مأمورانی با ایمان ، فداکار و با تجربه برای  فرمانروایان می بردند. در این نامه ها پیامبر (ص ) آنها را به اسلام و کلمه حق و برادری و برابری دعوت می کرد . همین پیامها زمینه گسترش جهانی اسلام را فراهم آورد.

حجة الوداع

سال دهم هجرت پبامبر فرمود: مردم برای انجام مراسم عظیم حج آماده شوند. بیش از صد هزار نفر گرد آمدند. پیامبر مراسم و مناسک حج را به مسلمانان آموخت .

پیامبر در سرزمین عرفات، پس از نماز ظهر و عصر، هزاران نفر از مسلمانان را مخاطب قرار داد و مردم را به برابری و برادری فراخواند ، به رعایت حقوق بانوان سفارش کرد، از شکستن حدود الهی بیم داد ، از ستمکاری و تجاوز به حقوق یکدیگر بر حذر داشت و به تقوی توصیه کرد.

شک نیست یکی از مهمترین عوامل پیشرفت اسلام، اخلاق نیکو و برخورد متین و ملایم آن حضرت با مردم بود. او همیشه جانب عدل و انصاف را رعایت می کرد و در تجارت به دروغ و تدلیس متوسل نمی شد، هیچگاه در معامله سختگیرى نمی کرد، با کسى مجادله و لجاجت نداشت و کار خود را به دیگری واگذار نمی کرد .

 

.

 
شهر قم و اهل آن در نزدیکی ظهور نمایندگان حجت خدا در زمین می شوند

لا <\/h3>


 

   
.

 

مهدویت: شهر قم در روایات به عنوان کانون علم و فضل معرفی شده است، به طوری که خداوند قم و اهل آن را درنزدیکی ظهور نمایندگان حجت خدا قرار می‌دهد.


به گزارش القائم نیوز به نقل از شبستان: در میان روایات رسیده از پیامبر و امامان معصوم(ع)، بخش قابل توجهی به پیش‌گویی وقایع آینده اختصاص دارد. در میان روایات آینده شناسانه، تأکید خاصّی بر ویژگی‌های آخرالزّمان و عصر منتهی به ظهور حجّت خدا، امام زمان(ع) مشاهده می‌شود. در مقاله حاضر که از نگاشته‌های استاد فقید مرحوم محمّد دشتی است، به نقش قم در روایات آخرالزّمان پرداخته شده است.

در تداوم بینش آینده‌گرایی معصومان(ع) سخن از شهر قم به میان می‌آید و نقش آن در زمینه‌سازی انقلاب جهانی حضرت مهدی(ع) مورد ارزیابی قرار می‌گیرد. 

امام صادق(ع) می‌فرماید: "به زودی کوفه از مؤمنان خالی می‌شود و علم از آن می‌گریزد و پنهان می‌شود، آن‌گونه که مار در سوراخش پنهان می‌ شود، سپس علم در شهری به نام قم ظاهر می‌شود و شهر قم کانون علم و فضل شده، چنان دنیا را به حقایق آشنا می‌سازد که در روی زمین، مستضعفی در دین باقی نماند. حتی زن‌ها در حجله‌ها. چنین زمانی نزدیک ظهور قائم آل محمّد(ص) است.

سپس خداوند قم و اهل او را قائم مقام حجت خدا قرار می‌دهد که اگر چنین نشود، زمین بر اهل خودش خراب می‌ شود و حجتی باقی نمی‌ماند. آنگاه علم (علوم اسلامی) از قم به تمام دنیا می‌رسد و مشرق و مغرب عالم را فرامی‌گیرد، پس حجّت خدا بر خلق تمام می‌ شود، زیرا در تمام روی کره زمین کسی باقی نمی‌ماند که دین و علم به او ابلاغ نشده باشد و آنگاه امام زمان(ع) ظاهر می‌شود".1 

آن حضرت در سخن دیگری فرمودند: "خداوند قم و اهلش را در دست مستکبران ضعیف و ناتوان نمی‌گذارد، بلکه آنها را موفّق و پیروز می‌کند، ... مصیبت و بلاها از قم و اهل آن دفع می‌شود و به زودی زمانی فرا رسد که قم و اهل آن حجّت بر همة مردم دنیا شوند و این در زمان غیبت قائم ما و نزدیک ظهور اوست، که اگر چنین نشود، زمین بر اهلش خراب می‌شود. فرشتگان خدا همواره بلاها و خطرات را از قم و اهل آن برطرف می‌سازند و هیچ ستمگری، قصد نابودی قم را نمی‌کند، مگر آنکه خدا نابودش می‌سازد و او را به مشکلات و مصیبت‌ها و درگیری‌های خصمانه با دشمنانش، مشغول می‌سازد و خداوند یاد قم و مردمش را از خاطره آنان می‌زداید چنان‌که آنان خدا را از یاد برده‌اند".2

امام علی(ع) فرمودند: "سلام خدا بر مردم قم و رحمت خدا بر آنان باد، آنان اهل رکوع و سجود و خشوع و نماز و روزه‌اند. آنان فقیهان، عالمان و هوشمندان‌اند، آنان دین‌دار، دوستدار خاندان پیامبر(ص) و اهل عبادت‌های شایسته‌اند؛ درود خدا و رحمت و برکات او بر آنان باد". امام صادق(ع) نیز فرمودند: "آنگاه که بلاها و دشواری‌ها به شما رسید، به شهر قم روی آورید که قم جایگاه امن فرزندان فاطمه(س) است".3 امام صادق(ع) در کلام دیگری فرمود: "بدانید که شهر قم حرم من و حرم فرزندانم پس از من است". 

امام رضا(ع) فرمود: "بهشت را هشت در است که یکی از آن درها از آنِ مردم قم است، خوشا به حال آنان، خوشا به حال آنان، خوشا به حال آنان".4 امام صادق(ع) فرمود: "خاک قم مقدّس است و مردم آن از ما خاندان پیغمبر(ص) هستند و ما نیز از آنان هستیم، هیچ ستمگری قصد آزار قم نمی‌کند جز آنکه به زودی عقوبت می‌شود، مادامی که مردم قم به برادران خود خیانت نکنند. که اگر خیانت را پیشة خود سازند، خداوند جبّاران و ستمگران زشتکار را بر آنان مسلّط می‌گرداند، بدانید که آنان یاران قائم ما و مبلّغان حقّ ما هستند".5

امام موسی بن جعفر(ع) فرمود: "قم خانة آل‌محمّد(ص) و جایگاه پیروان آنان است، لیکن گروهی از جوانان آنان به خاطر نافرمانی از پدران و مسخره کردن و سبک گرفتن سالخوردگان و بزرگانشان هلاک می‌شوند، امّا با وجود این‌گونه مسایل، خداوند شر دشمنان را از شهر قم کوتاه می‌کند و هر بدی را دور می‌سازد".6 امام رضا(ع) فرمود: "اگر مردم قم نباشند دین اسلام از بین می‌رود یا کهنه شده و فراموش می‌شود".7 امام صادق(ع) فرمود: "قم را به این جهت قم نامیدند که مردم آن در کنار قائم آل محمّد(ع) گرد می‌آیند و در راه او استقامت می‌ورزند و او را یاری می‌کنند".8

چه باید کرد که قم مرکز اجتماع مؤمنان باشد، خوش‌گذران‌ها و بی‌بند و بارها آنجا را مرکز فساد قرار ندهند و هر کسی قصد اقامت در قم را نکند؟ امام صادق(ع) پاسخ می‌دهند که: "با اراده الهی، دین و اهل دین در قم به ظاهر ذلیل و خوار قرار گرفتند [هم از نظر سیاسی و هم از نظر بهداشتی و بدی آب و هوا] که اگر چنین نبود [و دارای آب و هوای خوش و خرّم بود] مردم از همه جا برای خوش‌گذاری به آنجا کوچ می‌کردند و آنجا را به فساد می‌کشیدند، که دیگر قم فاسد شده و به فساد کشیده شده، نمی‌توانست الگو و حجّت بر سایر نقاط دنیا باشد و اگر قم حجّت بر سایر بلاد نمی‌شد، آسمان و زمین به هم می‌ریخت و نظام هستی در نابودی دین خدا نابود می‌گشت".9

امام صادق(ع) فرمود: "وقتی که بلاها و فتنه‌ها همه‌جا را فراگیرد، به کوفه و اطراف آن و سپس شهر قم روی بیاورید، که محلّ امن است و خوب جایی است شهر قم، برای کسی که می‌ترسد از بلاها و قصد زندگی دارد".10

مضمون روایت بالا در روایات متعدّدی نقل شده است. امام صادق(ع) از رسول اکرم(ص) نقل می‌کند که فرمود: "سرزمینی سبز و نورانی را در دشت کنار کوه که در بهترین رنگ جلوه می‌کرد، مشاهده کردم، از جبرئیل پرسیدم، گفت: از آنِ شیعیان وصیّ تو امیرالمؤمنین(ع) است. سپس رسول اکرم(ص) به شیطان که در کنار آن سرزمین نشسته بود نهیب زد: "برخیز ای ملعون و در مال و زنان کسانی که از دین خدا برگشتند شرکت کن و شهر قم را رها کن که اهل قم از پیروان من و علی(ع) هستند".11

تحلیل روایات مربوط به قم

در روایت شماره یکم، امام صادق(ع) نکات مهمی را مطرح می‌فرماید که در بررسی و تحلیل روایت نقش فراوانی دارد، مانند: 1. مرکزیّت علم و حوزه‌های علمیّه، از کوفه و نجف منتقل می‌شود و عراق در حوادث ناگوار نمی‌تواند پاسدار حوزه‌های علمیّه و سنگرهای ایدئولوژیک باشد. این حقیقت در حکومت بعثی‌های کافر دیده شد که شیعیان را اخراج کردند و علمای عراق به دیگر بلاد اسلامی متواری شدند و گروهی به زندان و دسته‌ای تبعید و دیگران به شهادت رسیدند و حوزه هزار ساله نجف را ویران کردند و مرکزیت علوم اسلامی دست‌خوش حوادث ناگوار شد. 

2. در آینده "آخرالزمان" شهر قم، این مسئولیت بزرگ را بر عهده می‌گیرد و مرکزیت علوم اسلامی در آن تحقق می‌یابد و پاسدار دین و کانون فضل و علوم اسلامی می‌شود. که این سخن گرانقدر امام صادق(ع) با تأسیس حوزة علمیة قم لباس واقعیت پوشید. 

3. آنگاه که قم مرکز علوم اسلامی شد، طی تحولات حیرت‌انگیزی [وقوع انقلاب اسلامی و رهبری امام خمینی(ره)] علم و دین به دنیا منتشر می‌شود و مردم دنیا از زبان اهل قم، علم و دین می‌آموزند، آن‌گونه که در زمین، مستضعف دینی وجود نداشته باشد، یعنی همة مردم دنیا اسلام را می‌شناسند و روشن است صدور اسلام به همة جهان، در شرایط عادّی ممکن نیست و مقدّماتی را لازم دارد از قبیل: 

الف ـ باید قیامی تحقّق پذیرد و حکومت طاغوت را نابود کند. 
ب ـ باید حکومت اسلامی استقرار یافته، با قدرت و امکانات جهانی، اسلام را به گوش جهانیان برساند. 
ج ـ و لازمة صدور و انتشار اسلام این است که انقلاب اسلامی شکست نخورد و بماند و در برابر خطرات، کودتاها، مشکلات جنگ و درگیری‌های احزاب داخلی مقاومت کند و تداوم یابد. 

4. آنگاه امام صادق(ع) به حقیقت دیگری اشاره می‌فرماید که: "تحوّلات و حوادث قم و پیروزی و گسترش اسلام، در نزدیکی و هنگامة ظهور امام زمان(ع) صورت می‌پذیرد". بدین ترتیب پاسخ بسیاری از سؤالات در رابطه با قیام‌هایی که به شکست می‌انجامند، روشن می‌گردد و روایات معارض، تحلیل و بررسی می‌شوند زیرا دسته‌ای از روایات می‌گویند، قبل از قیام امام عصر(ع)‌ هر قیام و انقلابی شکست می‌خورد و خروج و قیام شیعیان ما سبب حزن و اندوه ما می‌گردد، امّا جز انقلاب اسلامی ایران که از قم آغاز می‌شود. 

اما دستة دیگر، مانند روایت شمارة یکم می‌گوید: قیام و پیروزی ایرانیان نزدیک ظهور قائم ما صورت می‌گیرد و شکست نمی‌خورد و تداوم می‌یابد و تا آنکه: "فیوطّئون للمهدیّ سلطانه؛ زمینه‌ساز حکومت امام مهدی(ع) می‌شوند". "ثمّ یظهر القائم؛ سپس امام زمان(ع) قیام می‌کند".

این دو دسته از روایات تعارضی ندارند، زیرا: 

روایات دستة اول عام و کلی است، اعلان می‌دارند که قبل از قیام امام زمان(ع)، حرکت‌ها، نهضت‌ها و قیام‌هایی به وجود می‌آیند و شکست می‌خورند، که بیان واقعیّت و مربوط به علم غیب امامان معصوم(ع) است. امّا روایات دستة دوم خاص است و می‌گوید: "... الّا یک قیام که از قم آغاز می‌شود و به طرف قدس می‌رود": "ثمّ یتوجّهون الی فلسطین". که نشانه‌های آن قیام پیروزهمه، در انقلاب اسلامی ما جمع است. 

5. نکتة مهمّ دیگری که در این روایات قابل توجّه است، «تداوم و صدور انقلاب پیروز» می‌باشد که لازمة صدور انقلاب، ویژگی‌هایی است که رهبر کبیر انقلاب اسلامی، امام خمینی(ره) مطرح فرمود. [بنابراین انقلاب زمینه‌ساز ظهور]، باید برقرار و پایدار باشد و در برابر ضربه‌ها و هجوم‌ها شکست نخورد تا صادر شود. [در این مصداق] پیداست که صدور انقلاب اسلامی با همة وسایل ارتباط جمعی مطرح می‌گردد که فرمودند، همة مردم، اسلام و دین خدا را می‌شناسند؛ حتّی زنان و عروسان در حجله‌ها و خانه‌ها. 

6. امام صادق(ع) قم را پایگاه اصلی صدور علوم اسلامی به همة جهان معرفی می‌فرماید که مسئلة بسیار مهمّی را در رابطه با آینده به ما می‌فهماند مانند: 

الف ـ قیام قم، پیروز است (قیامی که در هنگامة ظهور امام زمان(ع) است). 
ب ـ مرکزیّت علوم اسلامی و جایگاه اصلی علم و دین، قم خواهد بود. 
ج ـ قم در برابر تمام و توطئه‌ها و خطرات [آخرالزّمان]، محفوظ خواهد ماند. 

همچنین پس از مطرح کردن نام قم و انتشار علوم اسلامی از قم به دنیا، واژه‌های "فی‌الأرض"، "علی الخلق"، "حتّی لایبقی فی الأرض مستضعف" و "سائر البلاد" و "حتّی لایبقی احـدٌ علی الأرض" را آورده‌اند که بشارت دهندة تداوم انقلاب و اتّصال آن به انقلاب جهانی حضرت بقیـ[الله الاعظم است. 

7. در این روایت در رابطه با ظهور امام زمان(ع) نیز بحث شد، یعنی پس از مطرح کردن انقلاب اسلامی پیروز قم و انتشار علم و دین به همة عالم، بشارت دادند که امام زمان(ع) ظهور می‌کند. که این بشارت را امام خمینی(ره) پس از پیروزی انقلاب در مراحل مختلفی بیان فرمودند: از جمله در پیام مهمّ امام به حجّاج بیت‌الله الحرام آمده بود که: "این قرن، قرن پیروزی مستضعفین بر مستکبرین است" و در ملاقات دیگری فرمود: "این انقلاب امانتی است که باید به دست صاحب اصلی‌اش حضرت امام زمان(ع) برسد". 

8. مطلب مهم دیگر، استدلال امام صادق(ع) است که فرمود: "و لو لا ذلک لساخت الأرض بأهلها" زیرا نسبت به آیندة انسان و زمین نظریات گوناگونی مطرح می‌شود و تحت عنوان "آینده‌‌گرایی"، طرفداران تفکّر مادی در برابر الهیّون به باورهای مادّی دل بسته‌اند و با گسترش سلطه و نفوذ استعماری استعمارگران و دست‌یابی به اسلحه‌های مدرن اتمی و شیمیایی و ظهور اختراعات و اکتشافات حیرت‌آور که در قعر دریاها و در اوج آسمان‌ها همه جا حضور دارند، باورشان شده است که: 

الف ـ آیندة انسان و زمین در چنگ ابرقدرت‌هاست. 
ب ـ حاکمان زمین و وارثان مطلق العنان انسان و زمین، قدرت‌های استعماری می‌باشند. 
ج ـ هرگاه که اراده کنند می‌توانند انسان و زمین را نابود کنند. 

از جمله، کِنِدی از رؤسای جمهور ایالات متحده می‌گفت: "ما آمریکایی‌ها قادریم 7 بار زمین را نابود سازیم و شوروی‌ها می‌توانند 8 بار چنین کنند و ما و شوروی‌ها می‌توانیم 15 بار زمین را نابود کنیم".12 راسل، بدبینانه به آینده نظر می‌دوزد و کتابی می‌نویسد به نام آیا بشر آینده‌ای هم دارد؟ و انیشتین، او که بشر دیوانه را مسلّح به سلاح اتمی نمود در کنفرانس‌های صلح گریه می‌کرد و می‌گفت: "به زمین فرصت ماندن بدهید". 

امّا در بینش الهی تمام این باورها، عاری از حقیقت و کذب است؛ زیرا نگهدارنده انسان و زمین و کیهان، خداست: "و یدالله فوق أیدیهم؛ قدرت خدا بالاترین قدرت‌هاست". "والله من ورائهم محیطٌ؛ و خداوند فراتر از قدرت آنان بر آنان غالب است" و خدا وعده داده است که: "إنّ الارض یرثها عبادی الصّالحون؛ همانا زمین را بندگان صالح‌ام به ارث می‌برند". که اگر خدا دخالت نکند و انسان و زمین را به حال خود واگذارد: "لساخت الأرض بأهلها؛ زمین بر سر اهلش خراب می‌ شود".13 

با توجّه به استدلال امام صادق(ع) باید همواره متوجه امدادهای الهی بود، خدا را شناخت و حدود دخالت اختیار انسان را در نظام آفرینش درک کرد و دخالت و نظارت همیشگی خدا را فراموش نکرد که اگر به ستمگران مهلت می‌دهد، آنها را فراموش نکرده است: "و إنّ ربّک لباالمرصاد؛ خدا در کمین‌گاه ستمگران است". 

9. در روایات مربوط به قم بشارتی نیز وجود دارد، که اگر ستمگری قصد بد و تجاوز به قم کند، دوام نمی‌آورد و زود از بین می‌رود. 

از این روایات بشارت موعود را انتظار می‌کشیم، زیرا حکومت ننگین شاه (پهلوی دوم) وقتی در شهر قم جنایت کرد و خون بی‌گناهان را ریخت، دچار بلایا، مصیبت‌ها و مشکلاتی گردید و خدا او را نابود کرد و در نابودی‌اش تسریع شد و هم‌اکنون که این عبارات را در لحظات حسّاس می‌نویسم (12/11/1365) شهر قم حدود 15 روز است زیر بمباران حکومت بعثی عراق مقاومت می‌کند، [در سال‌های اخیر مشاهده کردیم که چگونه دست قدرت الهی از صدام که به رهبری قوم عرب می‌اندیشید، انتقام گرفت: «الّلهمّ اشغل الظّالمین بالضالمین»].

منبع: محمّد دشتی(ره)

پی‌نوشت‌ها: 
? برگرفته از کتاب: آینده و آینده سازان، نوشتة استاد محمّد دشتی(ره).
1. منتخب الاثر، ص 443؛ بحارالانوار، ج 57، ص 213، ح 23؛ سفینـ[ البحار، ج 2، ص 445. 
2. منتخب الاثر، ص 443؛ بحارالانوار، ج 57، ص 57؛ سفینـ[ البحار، ج 2، ص 445. 
3. بحارالانوار، ج 60، ص 215؛ تاریخ قم، ص 7.
4. بحارالانوار، ج 60، ص 215؛ سفینـة البحار، ج 2، ص 445. 
5. بحارالانوار، ج 60، ص 218؛ سفینـة البحار، ج 2، ص 447. 
6. بحارالانوار، ج 60، ص 218؛ سفینـة البحار، ج 2، ص 447. 
7. سفینـ[ البحار، ج 2، ص 446. 
8. بحارالانوار، ج 57، ص 216، ح 38.
9. بحارالانوار، ج 57، ص 213.
10. بحارالانوار، ج 57، ص 214. 
11. بحارالانوار، ج 57، ص 218. 
12. استراتژی صلح، کندی، رئیس‌جمهور اسبق آمریکا.
13. بحارالانوار، ج 57، ص 215.



تاریخ : یکشنبه 89/8/2 | 3:14 عصر | نویسنده : سیدمرتضی ناصری کرهرودی | نظرات ()
.: Weblog Themes By Slide Skin:.