ده قطره از دریا
1 _ امام علی (ع) می فرماید : به فرزندان دیگران نیکی و مهربانی کنید تا پاس فرزندان شما را بدانند .
2 _ امام علی (ع) می فرماید : ای پسر آدم برای روزی فردا اندوهگین مشو زیرا اگر فردا از عمر تو باشد خدا روزی تو را در آن روز می رساند .
3 _ امام علی (ع) می فرماید : زبان ( مانند حیوان ) درنده ای است که اگر به خود واگذار شود
(بی اندیشه سخن بگوید ) می گزد ( سبب نابودی می شود ) .
4 _ امام علی (ع) می فرماید : دوست خود را دوست دار به اندازه ای که تجاوز در آن نباشد ( او را بر همه اسرار آگاه نکن ) شاید روزی از روز ها دشمنت گردد ( و پشیمان شوی ) و دشمنت را دشمن دار از روی میانه روی ( پرده دری مکن ) شایدروزی دوستت گردد (و شرمنده شوی).
5 _ امام علی (ع) می فرماید : مسکین و بی چیز فرستاده خداست پس کسیکه او را منع کند ( کمک نکند ) خدا را منع کرده و هر کس به او چیزی ببخشد بخدا داده است .
6 _ امام علی (ع) می فرماید : در قرآن است خبر آنچه پیش از شماست ( احوال گزشتگان ) و خبر آنچه بعد از شماست ( احوال قبر، برزخ و قیامت ) و حکم آنچه بین شماست ( واجب ، حرام ، مستحب ، مکروه و مباح ) .
7 _ امام علی (ع) می فرماید : سنگ را به جایی که آمده برگردانید ، زیرا شر جز شر و بدی از بین نمی رود ( این در حالتی است که گذشت و برد باری سود ندهد بلکه به زیان هم باشد ، در غیر این صورت بایستی حلم نمود چنانکه خود امام علی (ع) در مواضع بسیار به آن امر نموده است ) حلم یعنی نرمی و ملایمت .
8 _ امام علی (ع) می فرماید : هر که سستی نماید بهره ها را از دست می دهد و کسیکه به گفتار سخن چین گوش دهد دوست و اقوام را .
9 _ امام علی (ع) می فرماید : گروهی خدا را از روی رغبت ( ثواب و پاداش ) بندگی می کنند و این عبادت بازرگانان است ، گروهی خدا را از روی ترس بندگی می نمایند که این عبادت غلامان است ، گروهی از روی سپاسگذاری خدا را بندگی می کنند و این عبادت آزادگان است
( که خدا را به اخلاص بندگی می کنند و نظری ندارند جز آنکه او را شایسته عبادت و بندگی می دانند ) .
10 _ امام علی (ع) می فرماید : در تغییر حالات ( بلندی و پستی ، توانگری وتنگدستی ، بیماری و تندرستی ) گوهر های مردان ( عیب و هنر آن ها ) فهمیده می شود .